Letní tábor

  pořádá občanské sdružení KOLT - E-PŘIHLÁŠKA

Lesní slavnost Na pohodu

Tak už to máme za sebou! Dlouho zmiňovaná vysněná Lesní slavnost na pohodu, o které jsme všichni jenom snili, se o minulém víkendu stala skutečností. V údolí se nás sešlo v pátek 17 soutěžících a u večerního jsme vylosovali 3 kapitány. Peťan, Štěpán a Dáňa. Dál v losování pokračovali kapitáni a každý si vybral svůj tým. Tímto činem se naše skupina rozdělila na 3 tajemné posádky, které nechtějí nikomu prozradit nic ze svých plánů… Ráno, když jsme se vzbudili, tak jsme nechtíc museli konstatovat, že jsme právě porušili námi stanovený časový plán a zaspali jsme. Začali jsme trošku fofrovat, když se ozývali výkřiky „Na pohodu!“ A v tomto duchu jsme časový plán upravili a posunuli a tímto jsme byli zase v limitu. Máme hodinu na to sehnat potraviny. 3 hodiny potom uvařit jídlo k hostině. Potom vše představit a sežrat.
Jako neuvěřitelnou věc považuji skupinku Dáni, která si zvolila, jakožto hlavní jídlo, které bude vařit na ohni pouze ze surovin, svíčkovou s knedlíkem. Zajímavé na tom bylo to, že hlavní kuchařce se v sobotu udělalo nějak špatně a celou operaci řídila v leže opřená o stráň. Jejich jídlo bylo absolutně výtečné a z toho plyne jediné ponaučení: Pokud si chceš pochutnat, nic nevař, jen řekni ostatním, jak se to má dělat. Další část byly šunkové rolky a banán s čokoládou, opečený ve vlastní šlupce.

Peťanova skupinka udělal lahodné špízy, tzatziki a řecký salát. Odolávala kritice, co je polotovar a co není a vzhledem k tomu, že všichni koukali na obloženou jídelní tabuli a sliny se jim valili z pusy, tak i toto ustála s noblesou. K tomuto řeckému jídlu podávala i stylové bílé víno.

Poslední Štěpánova skupinka se rozhodla jít klasickou cestou a vítězství si chtěla vydupat množstvím. Rozhodla se udělat bramboráky, palačinky a maso ze Seatonova hrnce. Odhad množství se jí povedl, jelikož poslední bramboráky jsme dojídali při nedělním odchodu. Chuť byla také výtečná a velký obdiv Johanovi, který se svým týmem dokázal prolomit mámino rčení: Nehaž to maso na zem, pak se to nebude dát jíst! Jíst se to rozhodně dalo a bylo velice chutné.

V neděli jsme Lesní slavnost na pohodu zakončili v úzkém kruhu v libereckém IQ parku a nic jsme tam nerozbili.

Díky všem, bylo to skutečně na pohodu.



Začátek


Počáteční rozlosování posádek


Týmové zamýšlení nad skladbou potravin


Nažhavit kameny a vykopat Seatonův hrnec


Příprava špízů


Že by vyhrál bramborák?


Maso do Seatonova hrnce


Horké kameny jsou už v jámě, teď ještě listy a maso


Kolík je vložen a zasypeme jámu hlínou


Jáma je zalita a už to syčí


Maso je hotové


A fofrem začneme ty bramboráky, není moc času



Jídelní stůl není nutno komentovat...






















Polední klid začal











Večerní posezení u kytary


Ještě dobalit poslední věci...



Nedělní návštěva IQ parku










Jsme v televizi, tak můžeme jet domů